Menu

Vilhelm Bjerke-Petersen

1936-08-12

Modtager

Egon Östlund

Dokumentindhold

Billedhæfte til udstillingen "International surrealist exhibition", New Burlington Galleries, London, 1936; Økonomiske vanskeligheder.

Transskription

[F.o.t.v.:]12- 8- 36

[F.o.t.h.:] adr: klitborgvej 5
skærbystrand
pr. nykøbing-sjælland.

kære egon,

har du faaet mit brev fra mai maaned, hvori jeg sendte regnskabet for det engelske billedhæfte? det var vel ikke muligt at du kunde faa opkrævet lidt af det halmstadgruppen endnu skylder paa hæftet? jeg er netop nu i en forbandet pinlig økonomisk situation - jeg ejer ikke et øre, og er derfor nødt til at skrive alle de steder hvor jeg har penge staaende til gode. jeg vilde være forfærdelig glad om det er muligt at faa bare lidt af de, var det ikke 65,00 Kr.


nu gaar det vel lystigt til i "sjungaregården" igen, har du været der i sommer - det var et par herlige dage vi havde der sidste sommer!! jeg har malet hele sommeren og bliver paa landet indtil 1ste oktober for rigtig at faa arbejdet. det er 2 aar siden, jeg har haft lejlighed til i saa lang tid at hellige mig maleriet. det er pragtfuldt, kan du tro, at mærke kampen med det kunstneriske indhold. jeg tror, jeg har gjort store fremskridt!

er stellan hos dig endnu? vil du spørge ham om han har faaet mit brev, som jeg skrev for ca. 14 dage siden. haaber vi snart kan træffes! med de bedste hilsener fra elsa og fra vennen

vilhelm.

ogsaa til gruppen!

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Skærbystrand

Betegnet på brevet f.o.:

adr: klitborgvej 5
skærbystrand
pr. nykøbing-sjælland.

Den ledsagende kuvert verso:

afs: bjerke-petersen.
klitborgvej 5
skærbystrand
pr. nykøbing-sj.

Halmstad

På den ledsagende kuvert recto:

[Med Egon Östlunds håndskrift:] -36

[Med Vilhelm Bjerke-Petersens håndskrift:] hr. ingeniör egon östlund
halmstad [understreget]
sverige.

Egon Östlunds arkiv. Universitetsbiblioteket, Lunds universitet.