Menu

Vilhelm Bjerke-Petersen

Efter 1954

Dokumentindhold

Fotografier af andre kunstneres værker.

Transskription

Grev Turegatan 12 B 3
Stockholm Ö.

Kære Morten!

Tak for tiden i Stockholm, det var morsomt at træffe dig, men synd at vi ikke fik dig hjem til os - jeg haaber det kan blive en anden gang.

Du lovede mig at skaffe nogen fotografier. Her er en liste over de kunstnere, som jeg ikke kan skaffe paa anden maade.

Arp, Dewasne, Sonia Delaunay, Deyrolle, Gilioli, Herbin, Hartung, Jacobsen, Kandinsky, Leger, Magnelli, Mortensen, Poaliakoff, Pillet, Riopelle, Vasarely (og event. nogen flere efter dit forslag)

Jeg er ganske særligt interesseret [tre ord understreget] i fotografier efter udsmykninger af arkitektur [tre ord understreget]. Kan du få nogen at sende mig et udvalg af disse kunstnere, helst saa hurtigt som muligt.

Det kan sendes til min stockholmsadresse, saa faar jeg det eftersendt.

Med hjærtlig hilsen og på forhaand tak!

Vilhelm.

P.S. Du fik vel de 30 kr. som gav til Galeriet i en konvolut? Tak for laanet!!

Fakta

PDF
Brev

Dansk

I 1954 arbejder Vilhelm Bjerke-Petersen på bogprojektet "Vita Nova", der imidlertid ikke bliver udgivet. I stedet indarbejdes dele af "Vita Nova" i den efterfølgende bog "konkret konst", som udgives i 1956. I "konkret konst" er reproduktioner af værker af bl.a. de kunstnere, som nævnes i dette brev.

Kunstnerne, der er nævnt i brevet, indgår alle på nær Serge Poliakoff og Jean Deyrolle i Vilhelm Bjerke-Petersens bog "Konkret Kunst" fra 1956. I forordet til bogen skriver Vilhelm Bjerke-Petersen, at arbejdet med bogen blev påbegyndt i 1946, altså 10 år tidligere. I forordet takker Vilhelm Bjerke-Petersen den danske billedkunstner Richard Winther for hjælp med at indsamle billedmateriale. Richard Mortensen takkes ikke.

I brevet nævnes en kunstner ved navn "Poaliakoff". Det er sandsynligvis Serge Poliakoff, der er tale om, hvorfor han er føjet til personregistret.

Stockholm

Betegnet på brevet f.o.:

Grev Turegatan 12 B 3
Stockholm Ö.

Richard Mortensens brevarkiv. Statens Museum for Kunst.