Menu

Vilhelm Bjerke-Petersen

1943-09-08

Dokumentindhold

Vilhelm Bjerke-Petersen tilbyder Ny Carlsbergfondet at erhverve et eller flere af hans malerier; Krigens indflydelse på kunstnernes økonomiske forhold.

Transskription

8 - 9 - 43.

Stægers Allé 2
F.

Til Ny Carlsbergfondet’s Direktion.

Jeg har tilladt mig at indsende til Direktionens Bedømmelse 5 af mine nye Arbejder, i det Haab, at Direktionen finder dem saa gode, at den ser sig istand til at indkøbe eet eller flere af Billederne.

Billederne har netop været udstillede paa en af mig afholdt Udstilling i Kunsthallen.

Denne Udstilling blev desværre delvis ødelagt af de uheldige Begivenheder, der indtraf netop i de Dage, jeg aabnede min udstilling.

I det Hele taget maa jeg have Lov til at gøre Opmærksom paa, at de unormale tider, der har hersket herhjemme i de seneste Aar i høj Grad har været ødelæggende for en radikalt arbejdende Kunstner som mig, medens de mere populære moderne Kunstnere har haft økonomisk Fordel af de samme Forhold, Det er derfor mit Ønske, at Direktionen vil indse det rimelige i at yde mig en økonomisk og moralsk Støtte under

[Side 2]

2

de nuværende Forhold.

Saafremt Direktionen maatte frygte at mine Billeder ikke vil blive forstået, kan jeg hertil bemærke, at saavel Museerne i Esbjerg som i Aalborg har vist Interesse for mine Arbejder.

De paaklæbede Numre paa Rammerne refererer til Numrene i vedlagte Katalog.

Ærbødigst

Vilh. Bjerke Petersen.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Brevet hører sammen med et brev dateret d. 1. oktober 1943 fra Ny Carlsbergfondet til Vilhelm Bjerke-Petersen, hvori Ny Carlsbergfondet takker nej til Vilhelm Bjerke-Petersens forespørgsel om et køb af et eller flere af hans malerier. Se Ny Carlsbergfondets brev af 1. oktober 1943 i denne kildesamling.

Frederiksberg

Betegnet på brevet f.o.:

Stægers Allé 2
F.

Ny Carlsbergfondet.