Menu

Vilhelm Bjerke-Petersen

1948-08-24

Afsender

Ib Geertsen

Dokumentindhold

linien IIs udstillingsaktiviteter; linien IIs forhold til Richard Mortensen.

Transskription

[Med ukendt håndskrift] 95

[Med Ib Geertsens håndskrift:] Kære Wilhelm

24 august 48.

Jeg har lige nu til aften læst Interviewet med Denise Rene, og jeg ved det er skrevet af Morten, saa der kan ikke være [to ord overstreget] Tale om Misforståelse (din Mor sender artiklen). [34 ord overstreget]

Den udstilling, Denise Rene tænker paa at lave i sit Galleri, er saa vidt jeg kan se Udviklinger i dansk Kunst, men uden ”Liniens” Malere

For mig ser det ud som en Studehandel [ord overstreget] Morten gør til sin egen Fordel. Jeg ved,

[Side to]

Bille og [ulæseligt ord] havde tænkt paa [ord overstreget] at lave en Udstilling i ”Tokanten” sammen med Hans Arp [ord overstreget] men Morten vil have Arp som Gæst paa Grønningen. [Ord overstreget] Dette har han fortalt Pierre Gaugin og mig, og samtidig sagde han, at Denise Rene er Arps Manager.

Kan du se, Morten prøver som sædvanlig paa at gardere sig til alle Sider overfor Jakob, Bille, Nogle af Grønningen og Denise Rene. [24 ord overstreget]

[Side tre]

[70 ord overstreget] ”linien” faar paa denne maade et Spark, fordi man regner os for

[Side 4]

svage til at [ord overstreget] kunne gøre Vrøvl. [Ord overstreget]

Sandheden er, at det er [ulæseligt ord] i ”Tokanten” og ”Linien”, som har haft de franske Malere som Gæster, og ikke [ord overstreget] Grønningen eller Bille og [ulæseligt ord].

Jeg synes der er en slem Streg at gaa helt [understreget] uden om ”Linien”, men det er jo muligt man vil have dig med, og saa gaa uden om os andre.

Det er ogsaa muligt, han har særlige Planer med os, men hvorfor saa ikke [ord overstreget] komme frem med dem [ord overstreget], i Stedet for [ord overstreget] at sparke os til Side, efter at [tro ord overstreget] han har haft

[Side 5]

Nytte af [ord overstreget] vores Udstilling. Jeg skriver til dig, for at du kan komme ind paa denne Sag overfor Morten og Denise Rene, for jeg synes bestemt ikke de kan [fire ord overstreget] forbigaa os.

Det er ikke fair play, kun at bruge os til egen Fordel, og saa ikke gøre noget for os, netop nu, hvor der er Anledning til det!

Vi venter paa Svar fra Aarhus.

Fakta

PDF
Brevudkast

Dansk

Der er tale om en kladde til et brev.

Kladden nævner navnene "Pierre Gaugin" og "Jakob". "Jakob" kan måske refererer til Robert Jakobsen. "Gaugin"s identitet har ikke kunnet fastslås. Der kan måske være tale om Pierre Sylvestre Gauguin (1914-1975), søn af Jean Gauguin og barnebarn af kunstneren Paul Gauguin.

Hverken "Jakob" eller "Pierre Gaugin" er registreret i omtalte personer på grund af usikkerheden.

Richard Mortensens arkiv. Brevkopier fra andre arkiver (Ib Geertsens arkiv). Statens Museum for Kunst.